Marjolijn wint Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst Cabaret

Gepubliceerd op 27 oktober 2019 om 21:47

Marjolijn wint Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst Cabaret 2019

Utrecht, 26 oktober 2019

Op 26 oktober heeft Marjolijn de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst Cabaret 2019 in ontvangst mogen nemen in het Schiller theater Place Royal te Utrecht met als voorgangers o.a. Tineke Schouten, Herman van Veen, Lenny Kuhr, Claudia de Breij en Alex Roeka. 

“Haar oeuvre bestrijkt vele mooie en ook op deze zaterdagavond ontroerende liedjes die zij omarmt met haar innemende persoonlijkheid”, zo beschrijft het juryrapport. De Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst- en Cabaret wordt jaarlijks toegekend aan artiesten uit het kleinkunst-, muziek-, zang- en cabaretgenre en is een initiatief van de Stichting Behoud Schiller Theater "Place Royale" te Utrecht o.l.v. van het echtpaar Steef Schinkel en Hannie Schinkel-Keizer.

Marjolijn Touw trekt met haar theaterprogramma "Touw houdt van jou” op dit moment met een nieuw kleinkunst programma langs diverse theaters. Na een wervelend optreden jl. zaterdag was Marjolijn zichtbaar onder de indruk en voelde zich zeer vereerd, dat zij bij de andere gelauwerden van deze prijs verkozen werd en omarmde haar bronzen leeuw, trots als een pauw. Deze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret wordt jaarlijks toegekend aan artiesten die zich toeleggen op het gebied van kleinkunst en/of cabaret. Criteria voor de toekenning zijn onder andere originaliteit en de betekenis voor de zang, taal en cultuur.