Nieuws Marjolijn Touw

Marjolijn deze week in de Margriet

Marjolijn deze week in de Margriet (nr 25)

Margriet 25 ligt vanaf donderdag 3 juni in de schappen! Met daarin deze week onder andere alles over zomergeluk, verander je ogen in echte blikvangers én een interview met actrice Marjolijn Touw.

 

Bron:  https://www.margriet.nl/nieuws/margriet-25-2021-onderwerpen/

Lees meer »

Kerstshow geannuleerd

Kerstshow geannuleerd

In overleg met cast en team van ‘Als de Kerstman Komt’ heeft Stichting Nederlied moeten besluiten om de Kerstshow, waar o.a. Marjolijn in te zien was, te annuleren. Het is in de huidige omstandigheden niet mogelijk om deze productie tot stand te brengen.

Lees meer »

Marjolijn speelt in nieuwe kerstvoorstelling

Samen met Rob van de Meeberg, Harry Slinger, Evert de Vries en Rosa Mee, speelt Marjolijn in een nieuwe kerstvoorstelling in het Zonnehuis te Amsterdam! Dit keer zijn zij niet als Tante leen en Johnny Jordaan te zien, maar geheel als zichzelf.  


Verhaal

Harry Slinger en Marjolijn Touw worden door gastvrouw Rosa Mee ontvangen voor een Kerstshow. Zij wachten op de Kerstman. Die heeft toegezegd hun theatervoorstelling te komen opvrolijken. Maar… hij komt maar niet opdagen. Ze beginnen alvast met het zingen van Kerstliedjes, zoals "Als de Kerstman komt in de Jordaan" (van Tante Leen), "Uren dagen maanden jaren" (van Johnny Jordaan). En dan komt een verwarde man de theaterzaal binnenvallen. Hij lijkt sprekend op de Kerstman, alleen; hij ziet er niet uit! Zijn kleren zijn aan flarden en hij is volkomen de kluts kwijt! Sterker nog, hij weet niet meer wie hij is. Aan de hand van de Kerstliedjes en met verhalen probeert het gezelschap zijn geheugen op te frissen. 

Gaat dat lukken? Wij zijn net zo nieuwsgierig als u!

Meer info:

https://www.nederlied.nl/als-de-kerstman-komt

Ga naar de speellijst voor wanneer de voorstellingen zijn

Lees meer »

Marjolijn speelt 26 juli solo-voorstelling

Marjolijn speelt 26 juli solo-voorstelling in de La Mar Theater

Na rollen in talloze musicals als Sister act, Was getekend, Annie M.G. Schmidt en Hello, Dolly! is het hoog tijd voor een show waarin Marjolijn Touw zelf eens het middelpunt is. Met als leidraad haar musicalrollen, vertelt Marjolijn in Marjolijn Touw houdt van jou haar levensverhaal. Want daarin gebeurt een heleboel! Zowel in haar privéleven; twee huwelijken, een scheiding en een dochter, als op haar werk; drie Musical Awards, de Pall Mall Exportprijs en de Pisuisse Prijs. In alle drukte zet Marjolijn een pruik op, plakt ze een pukkel op haar neus en speelt ze vrolijk een akelige heks, terwijl ze eigenlijk de zachtheid zelve is. Hoe ze het toch allemaal doet? In Marjolijn Touw houdt van jou legt ze dat haarfijn uit, omlijst door de mooiste nummers uit haar carrière.

 

Boek nu!

Lees meer »

Marjolijn speelt vanaf 22 februari in Kees & Co!

Marjolijn speelt vanaf 22 februari in Kees & Co!

Vanaf 22 februari 2020 is Marjolijn Touw te zien in de comedyserie Kees & Co met Simone Kleinsma, Plien van Bennekom, Tibor Lukács, Lizzy van Vleuten, Maurits van Brakel en Tina de Bruin.

Klik hier voor wat leuke eerste beelden! Kees & Co is te zien vanaf 22 februari op RTL4.

Lees meer »

Marjolijn speelt in 2020 in de musical Hello Dolly!

Marjolijn speelt in 2020 in de musical Hello Dolly!

HELLO, DOLLY! vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst
charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’,
zoals De Liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor een rijke, norse
ondernemer Horace (Paul de Leeuw / Jörgen Raymann) beseft ze dat deze man ideaal is voor…haarzelf!

Marjolijn Touw speelt Vrouw Roos & Esmeralda Poen. Marjolijn: “Wat een feest om met Freek Bartels en Simone Kleinsma in deze geweldige musical te gaan spelen. Ik verheug me er op om diverse rollen te gaan vertolken in HELLO, DOLLY!, een musical die al van jongs af aan op mijn lijstje stond. HELLO, DOLLY! gaat groots en meeslepend worden met de mooiste kostuums en een live orkest, hier kan niemand omheen.” 

De regie van de geheel nieuwe Nederlandse productie wordt verzorgd door de
internationaal succesvolle Amerikaanse regisseur Glenn Casale (o.a. Beauty and the Beast).
De vertaling van het script wordt gemaakt door Jan Rot (o.a. Jersey Boys) en de
choreografie wordt verzorgd door Daan Wijnands, winnaar van de meeste Musical Awards
(vijf) voor een Nederlandse theatermaker ooit.

De première is op 8 maart 2020 in Het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam.


Ga naar Speellijst en boek nu!

Lees meer »

Marjolijn als Tante Leen in Een Hemelse Kerst in de Jordaan

Marjolijn als Tante Leen in Een Hemelse Kerst in de Jordaan (2019)

Na het succes van 'Kerstfeest in de Jordaan' is daar nu de splinternieuwe voorstelling 'Een hemelse Kerst in de Jordaan'. Natuurlijk weer met Johnny Jordaan (Rob van de Meeberg), Tante Leen (Marjolijn Touw) en Willy Alberti (Harry Slinger), die vanuit de hemel terugkijken op de gezellige Kerstdagen in de Jordaan. Het bekende trio zingt alle klassiekers die hen zo groot maakten. Een heerlijk feest der herkenning met een lach en een traan, onversneden Jordanese humor, prachtige kerstlieden, een goddelijk engelenkoor en rasmuzikanten Bert Stoots (piano) en René Trok (accordeon).

Johnny Jordaan | Rob van de Meeberg
Willy Alberti | Harry Slinger
Tante Leen | Marjolijn Touw
Engelenkoor | studenten kleinkunstopleidingen
Muzikale leiding | Bert Stoots
Accordeon | René Trok
Regie | Evert de Vries
Teksten | Lars Boom, Rob van de Meeberg
Choreografie | Yolanda Germain

Voor de speellijst klik hier

Lees meer »

ZING! Café Chantant van het Nederlandse lied

ZING! Café Chantant van het Nederlandse lied

Juweeltjes uit de schatkist van het Nederlandse (kleinkunst)lied. Drie dagen achter elkaar te bezoeken in 't Zonnehuis Amsterdam. ZINGCafeChantantsNederlandseLiedKleinkunstkoorAmsterdamNoordNederliedZonnehuisTheaterConcertMusical-2-1.jpg

Emotioneel, verstilt, kritisch, rauw, ongezouten, hartverscheurend en soms vol humor. Een theaterprogramma vol verrassingen. Kleinkunstkoor Amsterdam zingt samen met Sjors van der Panne, Marjolijn Touw, Rob van de Meeberg, Sylvia Alberts, studenten van de Paul van Vliet Academie en andere vrienden uit de kleinkunst-, cabaret- en musicalwereld.

Onder andere liedjes van Ramses Shaffy, Toon Hermans, Martine Bijl, Willem Wilmink, Stef Bos, Paul van Vliet, Don Quishocking, Jules de Corte, Jenny Arean, e.v.a.

Muzikale leiding en arrangementen: Geert Bremer
Advies en arrangementen: Nico van der Linden
Regie en toneelbeeld: Evert de Vries

Voor de speellijst klik hier

Lees meer »

Marjolijn wint Gouden Genesius Penning

Marjolijn wint Gouden Genesius Penning

Actrice en zangeres Marjolijn Touw krijgt de Gouden Genesius Penning, een jaarlijkse eer voor een podiumkunstenaar. De penning is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan entertainer Jos Brink.

Het bestuur van de verantwoordelijke Stichting Tekstpierement noemt Touw ‘een vaste waarde op de Nederlandse podia. Ze heeft uiteenlopende rollen gespeeld in grote én kleine producties. Als docent aan diverse theateropleidingen deelt ze haar kennis en ervaring met jonge talenten. Daarnaast geeft ze workshops en masterclasses.’

Eerder werd de Gouden Genesius Penning uitgereikt aan Ara Halici, Karin Bloemen, Stanley Burleson en Arjan Ederveen. De penning is een roségouden kopie van het exemplaar dat in de jaren vijftig door Wim Sonneveld werd ontvangen uit handen van danser en filmster Fred Astaire, toen ze samen werkten aan de Hollywoodfilm Silk Stockings. De onderscheiding kwam later in handen van Jos Brink.

Touw speelde in diverse bekende musicals zoals Mamma Mia (2004-2006), The Wiz (2006-2007), Ciske de Rat (2007-2009) , Petticoat (2010-2011) en Sister Act (2013-2014). De afgelopen twee jaar figureerde ze als Geertruida Maria Bouhuijs (Annie's moeder) in Was Getekend, Annie M. G. Schmidt. Behalve musical-actrice, is Touw de stem van vele filmpersonages. Zo is ze te horen in onder meer De kleine zeemeermin II: terug in de zee (2000), Harry Potter en de Steen der Wijzen (2001), Finding Nemo (2003) en Vaiana (2016). 

De Gouden Genesius Penning is niet de eerste prijs die de actrice in ontvangst mag nemen. Touw ontving tweemaal eerder een John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke bijrol; in 2008 voor Ciske de Rat en in 2011 voor Petticoat. Voor haar acteerwerk in Was Getekend, Annie M. G. Schmidt kreeg Touw in 2018 een Musical Award. 

 

Lees meer »

Marjolijn wint Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst Cabaret

Marjolijn wint Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst Cabaret 2019

Utrecht, 26 oktober 2019

Op 26 oktober heeft Marjolijn de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst Cabaret 2019 in ontvangst mogen nemen in het Schiller theater Place Royal te Utrecht met als voorgangers o.a. Tineke Schouten, Herman van Veen, Lenny Kuhr, Claudia de Breij en Alex Roeka. 

“Haar oeuvre bestrijkt vele mooie en ook op deze zaterdagavond ontroerende liedjes die zij omarmt met haar innemende persoonlijkheid”, zo beschrijft het juryrapport. De Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst- en Cabaret wordt jaarlijks toegekend aan artiesten uit het kleinkunst-, muziek-, zang- en cabaretgenre en is een initiatief van de Stichting Behoud Schiller Theater "Place Royale" te Utrecht o.l.v. van het echtpaar Steef Schinkel en Hannie Schinkel-Keizer.

Marjolijn Touw trekt met haar theaterprogramma "Touw houdt van jou” op dit moment met een nieuw kleinkunst programma langs diverse theaters. Na een wervelend optreden jl. zaterdag was Marjolijn zichtbaar onder de indruk en voelde zich zeer vereerd, dat zij bij de andere gelauwerden van deze prijs verkozen werd en omarmde haar bronzen leeuw, trots als een pauw. Deze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret wordt jaarlijks toegekend aan artiesten die zich toeleggen op het gebied van kleinkunst en/of cabaret. Criteria voor de toekenning zijn onder andere originaliteit en de betekenis voor de zang, taal en cultuur.

Lees meer »

 

Marjolijn in mei te zien in musical On Stage!

Van 20 t/m 25 mei 2015 is Marjolijn te zien in de musical On Stage!

Na het succes van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Movie2Musical presenteert de Stadsgehoorzaal in samenwerking met Vuur en Vlam produkties de nieuwe voorstelling On Stage, een backstage musical. Een zinderende productie over de magie van theater voor en achter de schermen.

 

De musical wordt gespeeld in de Stadsgehoorzaal in Kampen! Reserveer nu je kaarten via de speellijst of www.stadsgehoorzaalkampen.nl.

Lees meer »

 

Sister Act is GESTOPT

Sister Act is gestopt

Sister Act is definitief gestopt op zondag 10 augustus 2014. Iedereen bedankt die is geweest! Wij hopen dat iedereen genoten heeft van de musical.

Geplaatst door marjolijntouw.nl

Lees meer »

 

Sister Act STOPT op 10 augustus 2014

Sister Act stopt definitief op 10 Augustus 2014 in het AFAS Circustheater Scheveningen!
De musical maakt plaats voor de opvolger Billy Elliot.

Op 10 augustus 2014 speelt Marjolijn en de rest van de cast de definitief laatste voorstelling!

Ga voor tickets naar www.seetickets.nl voor het te laat is!!

Geplaatst door Brian18

Lees meer »

 

Marjolijn vervangt Kleinsma bij Sister Act

Simone Kleinsma geeft bij de musical Sister Act het stokje door aan Marjolijn Touw.

Simone Kleinsma stopt vanwege dat ze een rol heeft in de theaterversie van Moeder, Ik Wil bij de Revue. "Moeder Overste gaat naar Moeder, Ik Wil bij de Revue", zei Simone woensdag in het radioprogramma van Gijs Staverman.

"Ik word heel goed vervangen door Marjolijn Touw. Die doet het perfect", zei Simone die de komende tijd wil gebruiken om even bij te komen. "Ik moet even vakantie hebben. Ik kan niet van de ene productie in de andere duiken." Touw was bij Sister Act al de alternate van Kleinsma.

Bron: Nu.nlGeplaatst door marjolijntouwfansite

Lees meer »

 

Marjolijn leest voor!

Marjolijn heeft vanmorgen voorgelezen op basisschool OBS Corantijn in Amsterdam!

Vanochtend zijn de Nationale voorlees dagen 2014 van start gegaan!!
Marjolijn las voor aan de kinderen van groep 1 en 2 op de OBS Corantijn in Amsterdam!!

Geplaatst door Brian

Lees meer »

 

Veiling musicalles brengt 405 euro op!

Veiling musicalles brengt 405 euro op!

De veiling is vanmorgen om 10 uur gesloten!

 Manuella heeft het hoogste bod uitgebracht van 405 euro!!
Een top bedrag voor giro 555!

Wij wensen haar heel veel plezier met de musical les van Marjolijn!

 

Geplaatst door marjolijntouwfansite

Lees meer »

 


 

Goddelijke roeping voor Marjolijn

Hemelse uitdaging voor Marjolijn!

Marjolijn wordt de alternate van Simone Kleinsma voor de rol als Moeder Overste! Moeder Overste is de non die de leiding heeft in het Klooster en over al haar nonnen. Marjolijn is druk bezig met de repetities. Waarschijnlijk is ze half mei voor het eerst te zien in Sister Act! 

Geplaatst door marjolijntouwfansite

Lees meer »

 

Marjolijn gestopt met The Little Mermaid

Marjolijn is gestopt met The Little Mermaid

Marjolijn gaat speelt vanaf heden niet meer als de zeeheks Ursula in The Little Mermaid. Ze gaat een nieuwe uitdaging aan. Ellis van Laarhoven neemt haar rol over. Zelf zegt ze dat ze met heel veel plezier een jaar lang de rol van zee heks Ursula heeft gespeeld en doordat The Little Mermaid voorlopig nog te zien is in het Beatrix Theater Utrecht en ze al een nieuwe uitdaging op de agenda had staan, kon ze de rol niet tot het einde blijven spelen. Ze kan nog niets zeggen over haar nieuwe uitdaging, maar volgens Marjolijn wordt dat binnenkort vanzelf duidelijk!

Geplaatst door marjolijntouwfansite

Lees meer »

 

Marjolijn in Goede Tijden, Slechte Tijden!

Marjolijn Touw heeft een gastrol gekregen in Goede Tijden, Slechte Tijden!

Marjolijn speelt de rol van Frederique Weber, een vrouw waar Jef Alberts nogal erg van onder de indruk is na een geslaagde blind date. Marjolijn zal vanaf 13 maart de boel in Meerdijk op stelten zetten!

Geplaatst door marjolijntouwfansite

Lees meer »