Nieuws Marjolijn Touw

Marjolijn in Harmonie theatervoorstelling

Marjolijn in Harmonie theatervoorstelling

Wegens groot succes keert Harmonie terug naar het Wilminktheater, van 27 juni t/m 6 juli 2024. Deze muzikale en komische voorstelling, die garant staat voor een avond vol lachen en ontroering, heeft de harten van het publiek veroverd. Een voorstelling waar een lach en een traan zich in hoog tempo afwisselen, en die absoluut niet gemist mag worden!

De chaos van het samenzijn
Harmonie is een bitterzoete komedie over de perikelen van een dorpsharmonie. Na ruim dertig jaar wordt dirigent Herbert vervangen door de ambitieuze en koppige dirigent Kim-Kyung. Zijn overtuiging dat je een partij moet kunnen zingen voordat je het kunt spelen, valt niet bij iedereen in goede aarde. Wanneer blijkt dat onderlinge liefdesrelaties stuk lopen, er geen geld meer is voor nieuwe instrumenten én ze hun oefenruimte kwijtraken, is de ellende en chaos niet te overzien. Wie redt het orkest van de ondergang?

Sterrencast
Harmonie, een productie van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, weet zich door acteurs als John Buijsman, Marjolijn Touw, Rutger de Bekker, Desi van Doeveren en Finn Poncin verzekerd van een sterrencast. Hun jarenlange ervaring op het podium en sublieme timing is een gouden combinatie voor dit komische theaterstuk. In het orkest spelen professionele amateurs die hun sporen in de muziek hebben verdiend.

Van donderdag 27 juni t/m zaterdag 6 juli 2024 wordt deze zomerkomedie gespeeld in het
Wilminktheater in Enschede. Daarna volgen voorstellingen in Steenwijk, Leusden en Deventer. Op
6 juni waren wij bij de perspresentatie in het AFAS Theater in Leusden.

https://www.ilovetheater.nl/reprise-komische-muziektheatervoorstelling-harmonie/

 

Lees meer »

Marjolijn in Een Rits te Ver

Marjolijn in Een Rits te Ver

Er kamperen wonderlijke lieden op de camping van Harrie Vermeulen. Bovendien hangt het Zwaard van Damocles boven zijn hoofd omdat er plannen zijn de camping te sluiten zodat er ruimte gemaakt kan worden voor een golfterrein. Harrie moet alles uit de kast trekken om het hoofd boven water te houden; zijn dochter heeft een ingewikkelde liefde, er loopt een mate- loos veeleisende campinggast rond, en ook zijn assistent maakt er een compleet onhandel- bare chaos van.


In deze nieuwe versie van Een Rits te Ver laat Jon van Eerd zijn jarenlange ervaring los  op een groep comedy-acteurs om er een herkenbaar Harrie-verhaal van te maken. Een Rits te Ver was de eerste komedie geschreven door Jon van Eerd. Het stuk was een doorslaand succes. Op veler verzoek komt het in het seizoen 2024/2025 terug in een geheel verrassend, nieuw jasje!

Met: JOEY SCHALKER (Harrie Vermeulen), MARJOLIJN TOUW, ARIE CUPÉ, MARGO DAMES, DICK COHEN, DANÉ WESSELS en SHAHINEZ DE LEEUW

 https://www.pretpakhuis.nl/ritstever

 

 

Lees meer »

Voorstelling Oh Johnny in Droomland

Voorstelling Oh Johnny in Droomland

Een hemels theatraal levenslied over 100 jaar Johnny Jordaan

100 jaar geleden werd de immens populaire zanger Johnny Jordaan geboren. Dat gaan we vieren! Want nog steeds klinken de liedjes van deze legende door in alle cafés en op elk feestje. We brengen een ode in de vorm van een speciaal theatraal levenslied, een sfeermusical over het leven van Johnny Jordaan met een terugblik uit de hemel op zijn aardse bestaan.

 

In ‘Oh Johnny in Droomland’ treffen we Tante Leen, Johnny Jordaan en Willy Alberti aan in de hemel. En geloof het of niet, er bestaat daar een afdeling Jordaan! Hun beschermengel probeert ter plekke alles in goede banen te leiden. Maar wie rammelt daar aan de poorten van het Paradijs en is deze persoon wel welkom? En kan met de komst van die vreemde gast de lieve vrede worden bewaard? Gelukkig treffen de drie ook lieve vrienden en familieleden aan in dit Droomland.

 

‘Oh Johnny in Droomland’ is een feest der herkenning, omlijst met prachtige bekende en onbekende (Jordaan) liederen, zoals: ‘Zal er ooit een Jordaan in de hemel bestaan’, ‘De afgekeurde woning’, ‘Droomland’, ‘De zon schijnt voor iedereen’ en ‘Mijn ouwe Amstelstad’.

 Na de grote successen met de Kerstshows rond de grote drie uit de Jordaan, brengt Nederlied met deze nieuwe sfeermusical een theatraal eerbetoon aan een van Mokums grootste zangers: Johnny Jordaan. Laat je verrassen door dit feestelijke verhaal, vol met muziek, verdriet, humor en bijzondere gasten.

Speellijst

Ga naar: https://nederlied.nl/oh-johnny-in-droomland voor kaarten en de speellijst

 

Lees meer »

Musical Grease is van start!

Musical Grease is begonnen! Let's go together!

Marjolijn speelt in de musical Grease Miss Lynch. William Spaay speelt Vince Fontaine, Esmee Dekker speelt Rizzo, Jonathan Vroege Kenickie. Sandy en Danny worden gespeeld door Danique Graanoogst en Tristan van der Lingen. De musical Grease is een fenomeen. Het is een van de langstlopende musicals ooit op Broadway en werd in ons land een begrip door de film die 45 jaar geleden met veel succes in de bioscopen draaide. Om die verjaardag te vieren komt er een nieuwe frisse versie van deze musical naar de theaters. Het wordt een feest voor jong en oud met een cast van 24 talenten, een live orkest en natuurlijk alle hits.

Grease vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies. Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde?

Grease staat garant voor een avond topamusement met lekkere humor en sprankelende dansen. Deze show wil je niet missen en moet je als publiek in het theater live beleven onder het motto: Grease – Let’s go together!

Wil je Marjolijn ook zien schitteren? Boek nu en ga naar: https://greasemusical.nl/#speellijst

Lees meer »

Als de Kerstman komt (nieuwe show)

Als de Kerstman komt (nieuwe show) 

Nieuwe show 15 t/m 26 december 2022

Ook op beide Kerstdagen

Harry Slinger als Willy Alberti, Marjolijn Touw als Tante Leen, Rob van de Meeberg als Johnny Jordaan & verwarde (Kerst)man, Evert de Vries als toneelmeester en Rosa Mee als gastvrouw. Bert Stoots (piano) en René Trok (accordeon).

 

Tante Leen en Willy Alberti worden door gastvrouw Rosa Mee ontvangen voor de Kerstshow. Samen wachten zij op de Kerstman, die heeft toegezegd de show te komen opvrolijken. Maar waar blijft hij toch? In afwachting van de Kerstman, beginnen zij al vast met het zingen van Kerstliedjes. Gelukkig, hij komt toch nog opdagen! Maar wat is er met hem gebeurd? Hij ziet er niet uit! Toch geen ongeluk met zijn slee? En waar zijn de rendieren? En nog veel erger: hij weet niet meer wie hij is. Iedereen is behulpzaam en probeert de Kerstman met Kerstliedjes en verhalen weer de oude te laten zijn.

 

Vorig jaar zat corona de voorstellingen in de weg. Dit jaar zijn de vooruitzichten gunstig en kijken we uit naar een vernieuwde versie. Dit keer niet alleen met Tante Leen, Willy Alberti en onze bekoorlijke gastvrouw Rosa Mee, want we kregen het geweldige bericht dat Johnny Jordaan ook komt! Bovendien is er een bekwame toneelmeester toegevoegd die alles in goede banen zal leiden. Als de Kerstman komt in de Jordaan wordt een feestelijke voorstelling, met veel andere (Kerst)liedjes en met verrassende nieuwe wendingen! Zal de Kerstman weer de oude worden? Zing uit volle borst mee en geef de Kerstman zijn geheugen terug!

Lees meer »

Theaterroute Huizen (2022)

Theaterroute Huizen (2022)

Wat is de Theaterroute?

De Theaterroute Huizen is een culturele en verrassende route door Huizen en Blaricum. Tijdens de route word je door een gids meegenomen naar verschillende historische locaties waar je korte theatervoorstellingen beleeft over de geschiedenis van het Gooi en Huizen in het bijzonder. De voorstellingen worden gespeeld door professionele acteurs, lokaal bekende acteurs en aanstormende talenten. Aan het einde van de route komen de groepen bij elkaar om samen naar de eindvoorstelling te kijken. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Editie 2022 ‘De slag om de Zuiderzee’

Dit jaar vindt de Theaterroute plaats van 5 tot en met 10 september. Het thema is ‘De slag om de Zuiderzee’. In dit thema zijn verschillende voorstellingen gemaakt die gespeeld worden op nu nog geheime plekken in Huizen en Blaricum. Iedere avond is er tussen 18.00 en 18.45 uur inloop op de hoofdlocatie.

https://www.theaterroute-huizen.nl/

 

Lees meer »

Marjolijn terug als Tante Leen

Marjolijn terug als Tante Leen!

In december is Marjolijn weer terug als Tante Leen. Na het grote succes van 'Hemelse Kerst in de Jordaan' in 2019 presenteert Nederlied nu met een sterrencast de NIEUWE Amsterdamse muzikale Kerstshow:  'Als de Kerstman Komt in de Jordaan'! 

Ga naar speellijst voor meer informatie

Lees meer »

Voorstelling Samen solo start vanaf 1 okt

Samen solo start vanaf 1 okt

In Samen Solo brengen Marjolijn Touw en Frans Mulder de hoogtepunten van twee voorstellingen bij elkaar. Het zijn verhalen over twee levens die bijzonder veel raakvlakken hebben. Marjolijn vertelt, met als leidraad haar vele musicalrollen, haar levensverhaal. Frans blikt openhartig terug (en vooruit) op een leven lang theater.

Ga naar de speellijst en boek deze fantastische voorstelling!

Lees meer »

Marjolijn deze week in de Margriet

Marjolijn deze week in de Margriet (nr 25)

Margriet 25 ligt vanaf donderdag 3 juni in de schappen! Met daarin deze week onder andere alles over zomergeluk, verander je ogen in echte blikvangers én een interview met actrice Marjolijn Touw.

 

Bron:  https://www.margriet.nl/nieuws/margriet-25-2021-onderwerpen/

Lees meer »

Kerstshow geannuleerd

Kerstshow geannuleerd

In overleg met cast en team van ‘Als de Kerstman Komt’ heeft Stichting Nederlied moeten besluiten om de Kerstshow, waar o.a. Marjolijn in te zien was, te annuleren. Het is in de huidige omstandigheden niet mogelijk om deze productie tot stand te brengen.

Lees meer »

 

Marjolijn in mei te zien in musical On Stage!

Van 20 t/m 25 mei 2015 is Marjolijn te zien in de musical On Stage!

Na het succes van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Movie2Musical presenteert de Stadsgehoorzaal in samenwerking met Vuur en Vlam produkties de nieuwe voorstelling On Stage, een backstage musical. Een zinderende productie over de magie van theater voor en achter de schermen.

 

De musical wordt gespeeld in de Stadsgehoorzaal in Kampen! Reserveer nu je kaarten via de speellijst of www.stadsgehoorzaalkampen.nl.

Lees meer »

 

Sister Act is GESTOPT

Sister Act is gestopt

Sister Act is definitief gestopt op zondag 10 augustus 2014. Iedereen bedankt die is geweest! Wij hopen dat iedereen genoten heeft van de musical.

Geplaatst door marjolijntouw.nl

Lees meer »

 

Sister Act STOPT op 10 augustus 2014

Sister Act stopt definitief op 10 Augustus 2014 in het AFAS Circustheater Scheveningen!
De musical maakt plaats voor de opvolger Billy Elliot.

Op 10 augustus 2014 speelt Marjolijn en de rest van de cast de definitief laatste voorstelling!

Ga voor tickets naar www.seetickets.nl voor het te laat is!!

Geplaatst door Brian18

Lees meer »

 

Marjolijn vervangt Kleinsma bij Sister Act

Simone Kleinsma geeft bij de musical Sister Act het stokje door aan Marjolijn Touw.

Simone Kleinsma stopt vanwege dat ze een rol heeft in de theaterversie van Moeder, Ik Wil bij de Revue. "Moeder Overste gaat naar Moeder, Ik Wil bij de Revue", zei Simone woensdag in het radioprogramma van Gijs Staverman.

"Ik word heel goed vervangen door Marjolijn Touw. Die doet het perfect", zei Simone die de komende tijd wil gebruiken om even bij te komen. "Ik moet even vakantie hebben. Ik kan niet van de ene productie in de andere duiken." Touw was bij Sister Act al de alternate van Kleinsma.

Bron: Nu.nlGeplaatst door marjolijntouwfansite

Lees meer »

 

Marjolijn leest voor!

Marjolijn heeft vanmorgen voorgelezen op basisschool OBS Corantijn in Amsterdam!

Vanochtend zijn de Nationale voorlees dagen 2014 van start gegaan!!
Marjolijn las voor aan de kinderen van groep 1 en 2 op de OBS Corantijn in Amsterdam!!

Geplaatst door Brian

Lees meer »

 

Veiling musicalles brengt 405 euro op!

Veiling musicalles brengt 405 euro op!

De veiling is vanmorgen om 10 uur gesloten!

 Manuella heeft het hoogste bod uitgebracht van 405 euro!!
Een top bedrag voor giro 555!

Wij wensen haar heel veel plezier met de musical les van Marjolijn!

 

Geplaatst door marjolijntouwfansite

Lees meer »

 


 

Goddelijke roeping voor Marjolijn

Hemelse uitdaging voor Marjolijn!

Marjolijn wordt de alternate van Simone Kleinsma voor de rol als Moeder Overste! Moeder Overste is de non die de leiding heeft in het Klooster en over al haar nonnen. Marjolijn is druk bezig met de repetities. Waarschijnlijk is ze half mei voor het eerst te zien in Sister Act! 

Geplaatst door marjolijntouwfansite

Lees meer »

 

Marjolijn gestopt met The Little Mermaid

Marjolijn is gestopt met The Little Mermaid

Marjolijn gaat speelt vanaf heden niet meer als de zeeheks Ursula in The Little Mermaid. Ze gaat een nieuwe uitdaging aan. Ellis van Laarhoven neemt haar rol over. Zelf zegt ze dat ze met heel veel plezier een jaar lang de rol van zee heks Ursula heeft gespeeld en doordat The Little Mermaid voorlopig nog te zien is in het Beatrix Theater Utrecht en ze al een nieuwe uitdaging op de agenda had staan, kon ze de rol niet tot het einde blijven spelen. Ze kan nog niets zeggen over haar nieuwe uitdaging, maar volgens Marjolijn wordt dat binnenkort vanzelf duidelijk!

Geplaatst door marjolijntouwfansite

Lees meer »

 

Marjolijn in Goede Tijden, Slechte Tijden!

Marjolijn Touw heeft een gastrol gekregen in Goede Tijden, Slechte Tijden!

Marjolijn speelt de rol van Frederique Weber, een vrouw waar Jef Alberts nogal erg van onder de indruk is na een geslaagde blind date. Marjolijn zal vanaf 13 maart de boel in Meerdijk op stelten zetten!

Geplaatst door marjolijntouwfansite

Lees meer »