2010 | Petticoat

Marjolijn speelde van oktober 2010 tot juli 2011 als mevrouw van Rooden in de musical Petticoat! Mevrouw van Rooden is de overheersende moeder van haar twee zonen Rogier en Willem van Rooden, woonachtig in Amsterdam-Zuid.

Petticoat
Petticoat speelt zich af in de jaren '50 en vertelt het humoristische verhaal van Patricia Jagersma, gespeeld door Chantal Janzen, uit Winschoten. Ze noemt zichzelf Pattie Hunt en droomt ervan de Nederlandse Doris Day te worden, ondanks dat haar naaste omgeving dat afraad. Ze droomt graag weg in haar (fantasie)toekomst en wil graag beroemd worden als zangers. Ze trekt daarom de stoute schoenen aan en jaagt haar droom achterna. Ze vertrekt uit de provincie Groningen en verruilt deze voor een muzikale carrière in Amsterdam. Ze komt terecht in het gezin van Rooden en wordt verliefd op een van de zonen van mevrouw van Rooden, Rogier, gespeelt door Freeks bartels. Pattie moet met vallen en opstaan ontdekken hoe ze uiteindelijk de ‘tegenwinden’ kan trotseren. Want het maakt niet uit hoe je je droom waarmaakt, als je maar blijft luisteren naar je eigen hart.

Het was een musical met humor en ontroering, waarin de grote verschillen tussen provincie en de grote stad en het eeuwige dilemma van ouders om hun kinderen los te laten duidelijk werden.
De musical was speciaal geschreven voor Chantal en ontwikkeld door het creatieve team van de musical Ciske de Rat. Zo werd de muziek weer gecomponeerd door Henny Vrienten en was de regie in handen van Paul Eenens.

Première
Op 
3 oktober 2010 ging de musical in wereldpremière in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en was deze voorstelling te zien in de 14 grootste theaters van Nederland. Wegens groot succes werd Petticoat verlengd in Amsterdam (tot twee keer toe), maar ook in Rotterdam, Heerlen, Groningen en Apeldoorn. Het was destijds de grootste reizende musical van het jaar. De laatste voorstelling was op 31 juli 2011 in theater Orpheus in Apeldoorn.


Wil je meer filmpjes zien van Marjolijn in Petticoat? Klik dan hier.