2011 | Purper (Helden)

Marjolijn speelde van oktober 2011 tot maart 2012 samen met Frans Mulder, Marco Braam en Jeroen Hardijzer in de cabaretvoorstelling Purper (Helden)! Marjolijn leverde een eigen tekstbijdrage.

Purper Helden
Theatergroep Purper is opgericht in 1980 en heeft sindsdien vele producties op haar naam staan. Entertainment, cabaret, gekte in close harmony en puur theatraal vakmanschap voeren de boventoon. De wisselende bezetting van deze theatrale duiventil zorgt ervoor dat publiek telkens wordt overrompeld. Willkommen, bienvenue, welcome! De 22-ste productie van Purper, Purper Helden, was gereserveerd voor theaterseizoen 2011-2012.  Op 24 oktober 2011 ging deze voorstelling in première. De laatste voorstelling was op vrijdag 5 maart 2012.

Toen muzikaal leider Marco Braam vorig jaar aan Frans Mulder vroeg met wie hij ooit nog eens wilde werken, riep Frans meteen: ‘Marjolijn Touw!’ Tot zijn niet geringe vreugde stemde de musicalster in met Mulders verzoek. Het thema van het programma lag vanaf dat moment voor de hand: bewondering. Wie bewonder je en wie is jouw held? Is dat Michiel de Ruyter, Lady GaGa of misschien je buurvrouw? Wie weet ken je meer helden dan je denkt en dat is een lekker gevoel. Hoewel? Het moet natuurlijk niet eng worden. Een ode aan de helden, verpakt in muzikale hoogstandjes en Purperiaanse humor. Ramses zong ooit: zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder! En hij had gelijk.