Marjolijn vanaf jan. 2016 te zien in de musical Nonsens!

Gepubliceerd op 8 mei 2015 om 22:34

Vanaf januari 2016 is Marjolijn te zien in de musical Nonsens als Moeder Overste Regina, een voormalig circusartieste.

Nonsens is een heerlijke avond puur en onbekommerd amusement voor een breed publiek, in het theaterseizoen 2015-2016 brengt Dommelgraaf & Cornelissen de internationale musical hit Nonsens naar de Nederlandse theaters.

De voorstelling wordt gebracht door een sterrencast van de vijf top comédiennes die niet alleen fantastisch kunnen zingen en dansen! De rolverdeling van de musical is:

  • Marjolijn Touw: Moeder Overste Regina, een voormalig circusartieste.
  • Mariska van Kolck: Zuster Huberta de rechterhand van Moeder Overste die alles onder controle tracht te houden.
  • Wieneke Remmers: De wereldwijze zuster Roberta.
  • Brigitte Heitzer: Zuster Amnesia, die haar geheugen kwijt is omdat er een kruisbeeld op haar hoofd viel.
  • Renée van Wegberg: De novice zuster Leonora, die soms wat onbehouwen is en eigenlijk ballerina wil worden.

Paul van Ewijk en Barrie Stevens verzorgen de regie en choreografie.

Het verhaal

NONSENS begint wanneer de Zusters ontdekken dat hun kok, zuster Julia, per ongeluk 52 zusters heeft vergiftigd. De 5 overgebleven nonnen hebben dringend behoefte aan geld voor alle begrafenissen. De nonnen besluiten dat de beste manier om het geld in te zamelen een benefietvoorstelling is.

Ze huren de zaal van het plaatselijke parochiehuis, waar toevallig ook net een schoolproductie van “Grease” speelt, en brengen een avond met zang, dans, een heuse publieksquiz en vele komische verrassingen.

In NONSENS ontmoeten we Eerwaarde Moeder Regina, een voormalig circusartiest, haar rechterhand Zuster Maria Hubert, de bijdehandte en niet op haar mondje gevallen Zuster Robert Anne, Zuster Mary Leo, een nieuweling die eigenlijk ballerina wil worden, en de heerlijk maffe Zuster Mary Amnesia, die haar geheugen heeft verloren toen er een kruisbeeld op haar hoofd viel.

Met meer dan 5000 producties wereldwijd en vertaald in 21 talen is NONSENS uitgegroeid tot een internationaal theaterfenomeen.

Nonsens is vanaf januari 2016 te zien, de première staat gepland op 24 januari 2016 in het oude Luxor Theater in Rotterdam. Binnenkort ziet u hier de gehele speellijst.

Bron: Theaters in Nederland